Álláshirdetés önéletrajz igénye nélkül? Nálunk ilyen is van már!

Vannak olyan esetek, amikor nincs szükség szakmai önéletrajzra ahhoz, hogy egy cég alkalmazni tudjon valakit. Tipikus példák erre az alacsony pozíciók, amik betöltésére a cv helyett elegendő egy gyors „igen“ az álláskereső részéről.

A Workania oldalán éppen ezért létrehoztunk egy új szolgáltatást, melynek köszönhetően a hirdető cégek úgy is csatolhatnak állásajánlatot az oldalra, hogy arra a pályázók önéletrajz elküldése nélkül is jelentkezhessenek. Vagyis, ha a munkaadó is úgy kívánja, az álláskeresőknek ezentúl nem kell cv-t vagy motivációs levelet is kötelezően küldeniük, ha érdekli őket egy ajánlat, mert elegendő lesz csupán az elérhetőségeiket megadniuk. A cél ezzel az, hogy az alacsonyan kvalifikált állások esetében még tovább növeljük a reakciók számát.

Hogyan aktiválható az önéletrajz nélküli álláshirdetés?

Az állásajánlat létrhehozása során a Beállítások részben található a „Jelentkezés az állásra önéletrajz nélkül“lehetőség. Erre kattintva egyszerűen és gyorsan aktiválható a szolgáltatás.

Az önéletrajz nélküli jelentkezés lehetőségéről szóló információ az állásajánlatok listájában is megjelenik majd egy jól látható matrica segítségével. Az álláskeresők így már azelőtt látni fogják, hogy nem kell önéletrajzot készíteniük és küldeniük, mielőtt megnyitnák magát a hirdetést.

Mit fog látni az álláskereső?

Amennyiben egy álláskereső egy ilyen ajánlatot szeretne megpályázni, azt a hagyományos módon, ugyanolyan felületen teheti meg, azzal a különbséggel, hogy a kötelező adatok mellett – név és e-mail cím – az önéletrajz és egyéb csatolmányok feltöltése nem lesz kötelező.

Milyen információt kap meg az álláskeresőről?

Amennyiben a jelentkezés megtörtént egy ilyen hirdetésre, Ön ugyanolyan e-mailt kap, mint bármely más esetben. A mail tartalmazni fogja a pályázó személyes adatait: a nevét illetve az elérhetőségeit.