Szükséges-e az önéletrajzom mellé motivációs levelet is küldenem?

Abban az esetben, ha a cég, ahol a kiszemelt állást megpályázta nem kér motivációs levelet, akkor nem szükségszerű elküldenie. Mi azonban azt tanácsoljuk, hogy küldjön motivációs levelet, mivel ezzel olyan benyomást kelthet leendő munkaadójában, hogy fontos önnek a megpályázott állás. Motivációs levelét mindig az adott cég elvárásaihoz és a konkrét állásajánlathoz igazítsa! Olvassa el, hogyan írhat megfelelő motivációs levelet: https://www.workania.hu/karrier-tanacsadas/motivacios-level/hogyan-irjunk-jo-motivacios-levelet/.

Ezen a helyen motivációs levél sablonokat is talál, idegennyelvű változatokat is. Kérjük ne másolja egy az egyben, mivel az túl sablonosnak hat, inkább csak inspirálódjon! A legfontosabb alapszabály motivációs levele készítésénél, hogy mindig az adott cég- és az állásajánlat elvárásaihoz igazítsa levelét.

Motivációs levele mellé kísérő levelet is mellékelhet. Itt röviden leírhatja miért keltette fel érdeklődését az álláshirdetés, van-e ebben a pozícióban szakmai gyakorlata, ill. az milyen szintű, valamint azt is, hogy mi az plusz, amit leendő mukaadójának kínál, ha ön kapja meg az állást.