Álláskeresés munkavégzés helye szerint

  A Workania.hu nyitóoldalán az egyszerű, de a részletes keresés használatakor is kereshet a munkavégzés helye szerint állást.

Írja be a megyét vagy a várost, ahol dolgozni szeretne. Azt is bejelölheti, hogy mekkora az a távolság, amelyet reggelente hajlandó megtenni lakóhelye és munkahelye közt. Több lehetőség közül választhat, így megadhatja, hogy 10 km, 20 km, 30 km, 60 km, 100 km-es távolságig keres munkát, amit a következőképpen jelölhet: pl. Szeged+60 km. Ezekívül kereshet a munkavégzés pontos helyének meghatározása szerint is, pl. bejölheti a konkrét városrészt is.

Így csak azok állások jelennek meg, amelyek megfelelnek az ön által megadott keresési feltételeknek (a képen ezt narancssárgával jelöltük), ill. azok, amelyek ehhez a helymeghatározáshoz közel esnek (a képen ez zölddel van jelölve).

 Mi alapján határozzuk meg a távolságot attól a helytől, amelyet a munkavégzés helyeként megjelölt?

 A keresőbe a következőket írta: Budapest + 60 km, de a keresés ereménye még Győr-Moson-Sopron megyéből is hozott találatot. Miért is? Az alábbiakban bővebben is kifejtjük milyen módszer alapján határozzuk meg a távolságot attól a helytől, amelyet ön a munkavégzés helyeként megjelölt.

Kereséskor a Workania.hu a megjelölt terület határait veszi figyelembe, mint kiindulási pontot, tehát a megye vagy város geográfiai határát. Ebből a pontból kiindulva légvonalban számoljuk ki a kiválasztott rádiuszt, amely 10 km, 20 km, 30 km, 60 km vagy 100 km lehet. Ezért történhet meg, hogy más megyéből is van találata, mivel az ön által megjelölt rádiusz átnyúlik egy másik megyébe is.