Hogyan vegyünk részt sikeres videóinterjún a Workanian?

A karantén és a home office idején a legtöbb cég számára a kiválasztási folyamatok kezelése igazi kihívásnak számít. A személyes találkozók és az állásinterjúk hiányában ugyanis félő, hogy nem tudják idejében megtalálni illetve felvenni a legjobb embereket. Pedig a mai nehéz időkben is vannak olyan munkaadók, akiknek sürgősen új alkalmazottakra lenne szükségük.

Éppen ezért a Workania igyekezett időben reagálni a toborzók és a HR-esek igényeire, így elkészítette a videós állásinterjú beta verzióját. Mostantól nem kell törölnie a korábban megbeszélt találkozókat, hiszen az új, gyors és díjmentes szolgáltatás a segítségére lesz.

Hogyan működik a videós állásinterjú?

Amint belép a Workania oldalán létrehozott céges profiljába, a felső sorban látni fogja az új szolgáltatásról szóló értesítést. A „meghívó küldése” gombra kattintva azonnal megjelenik a videóinterjú online felülete, ahol a pályázóval kapcsolatos adatokat megadva (e-mail cím és az interjú időpontja) gyorsan és könnyen elküldheti a meghívóját.

A meghívó elküldése után Ön és a pályázó is kap egy értesítő mailt, melyben az állásinterjú időpontja, a videó elindításához szükséges link, valamint a belépéshez szükséges egyedi PIN kód fog szerepelni.

TIPP: Amennyiben egyszerre több embert - például egy kollégáját vagy a cégvezetőt - szeretne meghívni a videóinterjúra, egyszerűen továbbítsa számukra az időpontot, linket és PIN kódot tartalmazó e-mailt. A „digitális interjúztató-szobába” meghívható emberek száma korlátlan. 

A videóinterjúról szóló értesítést a céges profiljában találja

A megbeszélt időpontot tartalmazó meghívót a pályázó e-mail címére küldheti

A meghívó elküldése után Ön az alábbi e-mailt fogja megkapni (a pályázó is hasonló e-mailt kap)

Videóinterjú számítógépen

Amennyiben elérkezik az állásinterjú ideje, nyomja meg az e-mailben elhelyezett “Videóinterjú elindítása” gombot. Ezek után a böngészőjének egy új ablakában megnyílik az alkalmazás, amely először a mailben megadott PIN kódot fogja Öntől kérni. A kód megadását követően kezdődhet a videós állásinterjú. A problémamentes működés érdekében a Google Chrome böngésző használatát javasoljuk

Az interjú elindításához nyomja meg az e-mailen átküldött “Videóinterjú elindítása” gombot, majd adja meg a PIN kódot

Videóinterjú okostelefonon

Amennyiben a videós állásinterjút okostelefonon szeretné végezni, kérjük használat előtt töltse le mobiljába a Jitsi Meet applikációt. Az alkalmazást Appstore vagy Google play áruházon keresztül is elérheti. Ezután az e-mailben megkapott “Videóinterjú elindítása” gomb a letöltött alkalmazás felületére irányítja Önt, ahol az ismételt megerősítés után elindul a videós szolgáltatás.

A videóinterjú élőben működik, nem készül róla felvétel.

 

Hogyan lesz sikeres a videós állásinterjú?

A konferenciahívás elején megjelenő technikai problémák akár a jég megtörésére is alkalmasak lehetnek, sok esetben azonban nem csak Önt, hanem a pályázót is kizökkentheti. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány jótanácsot a sikeres interjúztatás érdekében.

  • Győződjön meg róla, hogy jó minőségű internet hozzáféréssel rendelkezik
  • Amennyiben mobiltelefon segítségével szeretne interjúztatni, ne felejtse el letölteni a Jitsi Meet alkalmazást, hiszen a szolgáltatás kizárólag ezen a felületen indul el (az appot az Appstore vagy Google Play áruházakban is megtalálja) 
  • Ellenőrizze, hogy a készülékén a kamera és a mikrofon is be van kapcsolva
  • A videós állásinterjút a hagyományos állásinterjúkhoz hasonlóan halk, zavartalan és jól megvilágított környezetben, illetve helyiségben tartsa. 
  • Az interjúra szánjon elég időt