Hogyan vegyünk részt sikeres videóinterjún a Workanian?

A mai nehéz időkben fontos, hogy valaki sikeresen el tudjon helyezkedni a munkaerőpiacon. Éppen ezért szükség van minden olyan lehetőségre és megoldásra, amelyik a szokatlan és megnehezedett munkaerőpiaci viszonyokhoz alkalmazkodik. Éppen ezért indította el a Workania a videós állásinterjú szolgáltatást, ami megkönnyíti az állásinterjún való részvételt nem csak a munkaadó cégek, hanem az álláskeresők számára is. Az új, gyors és teljesen díjmentes szolgáltatás segítségével kényelmesen otthonról, online felületen beszélgethet a leendő munkaadójával. Ez nem csak a HR-es, hanem az Ön helyzetét is megkönnyíti.

Hogyan működik a videós állásinterjú?

Nehéz és szokatlan időket élünk, így nem meglepő, ha a toborzó szakember a személyes találkozó helyett online videóinterjúra invitálja Önt. Ez esetben az állásinterjú időpontjáról a hagyományos megoldásokhoz hasonlóan telefonon előre egyeztetnek. Ezután Ön e-mailben kap egy meghívót, melyben a videóinterjú pontos időpontja szerepel. Amennyiben mégsem tud részt venni a beszélgetésen, kérjük telefonon vagy e-mailen értesítse a HR-est.

E-mailben kapott meghívó a videóinterjúra

Videóinterjú számítógépen

Amennyiben elérkezik az állásinterjú ideje, nyomja meg az e-mailben megkapott “Videóinterjú elindítása” gombot. Ezek után a böngészőjének egy új ablakában megnyílik az alkalmazás, amely először a mailben megadott PIN kódot fogja Öntől kérni. A kód megadását követően kezdődhet a videós állásinterjú. A problémamentes működés érdekében a Google Chrome böngésző használatát javasoljuk

Az interjú elindításához nyomja meg az e-mailen megkapott “Videóinterjú elindítása” gombot, majd adja meg a PIN kódot

Videóinterjú okostelefonon

Amennyiben a videós állásinterjút okostelefonon szeretné abszolválni, kérjük használat előtt töltse le mobiljába a Jitsi Meet applikációt. Az alkalmazást Appstore vagy Google play áruházon keresztül is elérheti. Ezután az e-mailben megkapott “Videóinterjú elindítása” gomb a letöltött alkalmazás felületére irányítja Önt, ahol az ismételt megerősítés után elindul a videós szolgáltatás.

A videóinterjú élőben működik, nem készül róla felvétel.

 

Hogyan lesz sikeres a videós állásinterjú?

A konferenciahívás elején megjelenő technikai problémák akár a jég megtörésére is alkalmasak lehetnek, sok esetben azonban nem csak Önt, hanem az interjúztatót is kizökkentheti. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány jótanácsot a sikeres interjúztatás érdekében.

  • Győződjön meg róla, hogy jó minőségű internet hozzáféréssel rendelkezik
  • Amennyiben mobiltelefon segítségével szeretne interjúztatni, ne felejtse el letölteni a Jitsi Meet alkalmazást, hiszen a szolgáltatás kizárólag ezen a felületen indul el (az appot az Appstore vagy Google Play áruházakban is megtalálja) 
  • Ellenőrizze, hogy a készülékén a kamera és a mikrofon is be van kapcsolva
  • Válasszon egy halk, zavartalan és jól megvilágított helyiséget és az interjúra szánjon elegendő időt